Belgische overheid hernieuwt engagement voor actie tegen klimaateffecten op de oceaan | Compendium Kust en Zee

Belgische overheid hernieuwt engagement voor actie tegen klimaateffecten op de oceaan

Op initiatief van Minister voor Noordzee Philippe De Backer en Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame ontwikkeling Marie Christine Marghem, organiseert de Belgische overheid een vooraanstaande internationale conferentie over klimaatverandering en de instandhouding van onze oceanen. Met dit event wil de Belgische overheid een verhoogd engagement stimuleren op het vlak van een van grootste uitdagingen van deze eeuw, namelijk de gevolgen van klimaatopwarming voor de oceaan. Voor dit eendaags event komen hooggeplaatste persoonlijkheden, ministers van over heel de wereld en leden van internationale organisaties samen en gaan ze met elkaar in gesprek over actuele thema’s zoals klimaatsverandering en de invloed op oceaanbiodiversiteit en het koppelen van energieopwekking aan mariene natuurbescherming.
Naast het opmaken van de balans van de huidige problematieken zullen landen, sectoren en organisaties de Verklaring van Brussel ondertekenen en daarmee hun engagement naar toekomstige generaties toe herbevestigen.

De conferentie zal doorgaan in het Egmont Paleis, Brussel op dinsdag 19 februari 2019 (9u-18u). Inschrijven is verplicht en kan tot en met 30 januari 2019 via volgende link.

Voor verdere informatie over dit event en details over het programma: https://climateoceans.eu/.

Met vragen kan u terecht op: climateoceans@health.fgov.be