IMIS - Marine Onderzoeksgroepen | Compendium Kust en Zee

IMIS - Marine Onderzoeksgroepen

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

De bewaarkapaciteit van voorverpakte schol = L'aptitude à la conservation de la plie préemballée
Devriendt, H.; Declerck, D. (1977). De bewaarkapaciteit van voorverpakte schol = L'aptitude à la conservation de la plie préemballée. Landbouwtijdschrift 30(3): 691-706
In: Landbouwtijdschrift = Revue de l'Agriculture. Ministerie van Landbouw: Brussel. ISSN 0776-2143, meer
Is gerelateerd aan:
Devriendt, H.; Declerck, D. (1977). De bewaarkapaciteit van voorverpakte schol. 77/7. Kommissie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek in de Zeevisserij (T.W.O.Z.): Oostende. 11 pp., meer
Peer reviewed article  

Beschikbaar in  Auteurs 

Trefwoorden
    Environmental effects > Temperature effects
    Storage effects
    Pleuronectes platessa Linnaeus, 1758 [WoRMS]
    Marien/Kust

Auteurs  Top 
  • Devriendt, H.
  • Declerck, D., meer

Abstract
    The present study was undertaken to determine changes in storage life, spoilage pattern and bacterial flora of prepackaged plaice (Pleuronectes platessa L.) as a consequence of changes in temperature of the refrigerated display cabinet. Prepacked fillets and whole fish were stored for up to 4 days under simulated selling conditions and at 3 different temperatures: by day (from 9 to 18 h) at 1, 4 or 8° C and by night at 1°C. Every day the bacterial decay of the plaice was determined by sensory, chemical and bacteriological methods. The results indicated that a retail shelf-life of 4 days can be guaranteed for prepackaged whole plaice and fillets at temperatures not exceeding 4°C. The storage at 8°C not only limited the keeping time but also could not satisfactorily prevent the proliferation of coliforms. Prepacked plaice picked up a considerable load of these bacteria, especially during the sequence of filleting under existing commercial conditions.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs