IMIS - Marine Onderzoeksgroepen | Compendium Kust en Zee

IMIS - Marine Onderzoeksgroepen

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Het Grote Noordzeeviskookboek
Alen, F.; Declercq, M.; Verdurme, H. (2014). Het Grote Noordzeeviskookboek. Borgerhoff & Lamberigts: Gent. ISBN 978-90-89314-56-7. 407 pp.
Is gerelateerd aan:
Alen, F.; Declercq, M.; Verdurme, H. (2014). Le Grand Livre des poissons de la mer du Nord. Borgerhoff & Lamberigts: Gent. ISBN 978-90-89314-79-6. 407 pp., meer
Het Grote Noordzeeviskookboek

Beschikbaar in  Auteurs 
    VLIZ: Biological Resources RES.81 [105591]

Trefwoord
    Marien/Kust

Auteurs  Top 
  • Alen, F.
  • Declercq, M.
  • Verdurme, H.

Abstract
    Bestaat er iets lekkerders dan een versgevangen vis, recht van het net in de pan? Met dit boek bij de hand is er weinig dat eraan kan tippen. In 'Het Grote Noordzeeviskookboek' worden alle zeevissen en schaaldieren van de Noordzee gebundeld in een schitterend naslagwerk. Met een helder antwoord op elke vraag met betrekking tot Noordzeevisserij en -vissoorten: hoe wordt vis gevangen in de Noordzee? Hoe weet je welke vis duurzaam gevangen is? Welke vis, schaal- en schelp dieren eet je in welk seizoen? Wat zijn de meest gebruikte technieken voor de bereiding van vis, schaal- en schelpdieren? Elke vissoort wordt apart belicht met een portret, licht verteerbare wetenschappelijke, nutritionele en culinaire informatie en uiteraard een aantal heerlijke recepten. Van makkelijk tot uitdagend, van klassiek tot iets creatiever... Voor iedere (amateur)kok wat wils en geïllustreerd met prachtige foto's. Het meest volledige Noordzeeviskookboek ooit uitgebracht, onmisbaar in elke zichzelf respecterende keuken!

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs