Terugblikken op de VLIZ Marine Science Day 2019 | Compendium Kust en Zee

Terugblikken op de VLIZ Marine Science Day 2019

De 19e editie van de VLIZ Marine Science Day 2019 van 13 maart laatstleden bracht een 400-tal mariene wetenschappers, studenten en bedrijven bijeen in Bredene voor een dagje vol inspirerende presentaties en demonstraties. De VLIZ Marine Science Day (VMSD2019) zette dus de traditie verder als zijnde hét informatie- en netwerkmoment van het jaar voor Belgische mariene studenten, wetenschappers en bedrijven. Terugkijken op deze hoogdag kan nu op onze VMSD19-terugblik-pagina. Je vindt er naast video’s van de presentaties, de abstracts en foto’s ook info over de prijswinnaars.

De UN Decade of Ocean Science for Sustainable Development (2021-2030) vormde dit jaar de rode draad doorheen het programma. Julian Barbière van de Intergouvernementele Oceanografische Commissie van UNESCO kwam er de Ocean Decade voorstellen, en de mariene gemeenschap aanwezig op VMSD19 oproepen om bij te dragen aan de voorbereiding en het uitrollen ervan. Sprekers en deelnemers werden ook uitgedaagd om na te denken hoe zij met hun mariene onderzoek en oceaandata bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties. Naar goede gewoonte hadden studenten en wetenschappers ook de kans om in gesprek te treden met mariene en maritieme werkgevers dankzij het ‘Meet the Company’ segment. Verder waren ook het Compendium voor Kust en Zee 2018 en Het Kustportaal vertegenwoordigd. Alle nieuwste producten werden er tentoongesteld en bezoekers kregen de mogelijkheid deze op interactieve wijze te ontdekken.

Graag willen wij vanuit het VLIZ alle deelnemers hartelijk bedanken om van deze ontmoetingsdag een hoogdag voor de mariene wetenschappen in Vlaanderen en omstreken te maken! We hopen dat jullie er allen volgend jaar terug bij zijn en overtuig ontbrekende collega's ervan dat ze deze dag niet mogen missen.

Houd dit najaar de aankondigingen voor de volgende editie in de gaten, als we de oproep voor de VLIZ-awards en abstracts voor #VMSD20 lanceren. In 2020 krijgt de 20ste VLIZ Marine Science Day immers een grote verjaardagstrik om.

www.vliz.be/vmsd/nl/vliz-marine-science-day-2019