FWO kondigt oproep aan voor samenwerkingsprojecten met Brazilië | Compendium Kust en Zee

FWO kondigt oproep aan voor samenwerkingsprojecten met Brazilië

Het FWO lanceert op 30 juli 2019 een oproep voor gezamenlijke uitwisselingsprojecten met onderzoekers uit de staat São Paulo (Brazilië).

Het FWO en de São Paulo Research Foundation (FAPESP) hebben een akkoord bereikt om tweejarige gezamenlijke uitwisselingsprojecten te financieren in alle wetenschappelijke disciplines (fundamenteel onderzoek). Deze overeenkomst heeft tot doel onderzoekers de mogelijkheid te bieden om hun mobiliteit van en naar Brazilië te realiseren. Aanvragers dienen er rekening mee te houden dat onderzoekers in Brazilië alleen in aanmerking komen indien zij zijn aangesloten bij een voor FAPESP in aanmerking komende onderzoeksorganisatie in de staat São Paulo.

Deze oproep zal worden gelanceerd in het kader van de derde ronde van het SPRINT-programma van FAPESP (SPRINT - São Paulo Researchers in International Collaboration). Voor meer informatie, zie deze webpagina.

FWO biedt onderzoekers uit Vlaanderen een dagvergoeding van € 66 (of max. € 1.650 per maand) bovenop de reiskosten van/naar Brazilië, te boeken via een door het FWO erkend reisbureau.

Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 30 juli 2019 tot 28 oktober 2019 (bij FWO: 17.00 uur Belgische tijd). Projectvoorstellen moeten gelijktijdig worden ingediend bij het FWO door een onderzoeksgroep uit Vlaanderen en bij FAPESP door een onderzoeksgroep uit de staat São Paulo (Brazilië).

Meer informatie komt binnenkort online op: https://www.fwo.be/en/fellowships-funding/international-collaboration/scientific-cooperation/.