FWO opent oproep voor samenwerkingsprojecten met Zuid-Korea | Compendium Kust en Zee

FWO opent oproep voor samenwerkingsprojecten met Zuid-Korea

Het FWO zet sterk in op internationale samenwerking als hefboom naar wetenschappelijke excellentie. In dit kader gaan FWO en de National Research Foundation (NRF) tweejarige samenwerkingsprojecten met Zuid-Korea ondersteunen. Deze samenwerkingsprojecten zijn gericht op jonge onderzoekers (niet meer dan zes jaar postdoctorale ervaring) en behelzen fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling in alle wetenschappelijke onderzoeksdomeinen. De looptijd van deze projecten bedraagt twee jaar.

Binnen deze samenwerkingsprojecten tussen Vlaanderen en Zuid-Korea vergoeden het FWO en het NRF elk de reis- en verblijfskosten van hun eigen onderzoekers. Meer concreet voorziet het FWO voor de Vlaamse onderzoekers naast de reiskosten een verblijfsvergoeding van € 66 per dag (of max. € 1650 per maand) waarmee de logementskosten vergoed kunnen worden. NRF betaalt de Zuid-Koreaanse onderzoekers jaarlijks een totaalbedrag van max. 20.000.000 KRW (ongeveer € 15.000) om de reiskosten naar/vanuit en hun verblijf in Vlaanderen te dekken.

Aanvragen moeten gelijktijdig ingediend worden bij FWO door een onderzoeksgroep uit Vlaanderen en bij NRF door een onderzoeksgroep uit Zuid-Korea.

Deze oproep staat open tot en met 30 juni 2019 (17u00 Belgische tijd). De projecten zullen starten op 1 januari 2020.

Voor meer informatie klik hier.