Ocean Innovation Prize stimuleert mariene klimaatmitigatie | Compendium Kust en Zee

Ocean Innovation Prize stimuleert mariene klimaatmitigatie

In het kader van het VN-decennium van de oceaanwetenschappen voor duurzame ontwikkeling ("het oceaandecennium") reikt het Blue Climate Initiative een wereldwijde oceaaninnovatieprijs uit ter waarde van 1 miljoen dollar om innovaties te inspireren, te financieren en te ondersteunen die de klimaatverandering afremmen door middel van oceaangerelateerde strategieën.

De prijs is bedoeld om de doelstellingen van het Decennium van de Oceaan te bevorderen, in lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Het prijzengeld zal worden toegekend aan innovaties die de klimaatverandering kunnen matigen door middel van oceaangerelateerde en op kennis gebaseerde oplossingen, geïnspireerd door de transformatiekansen van het Blue Climate Initiative. De voorstellen moeten een innovatieve en schaalbare technologie, praktijk, model, aanpak of idee omvatten en commercieel van aard zijn en kunnen worden ingediend door een bedrijf met winstoogmerk, een non-profitorganisatie of een individu. De nadruk zal worden gelegd op diversiteit, gelijkheid en inclusie.

Drie tot acht winnaars zullen minimaal 1 miljoen dollar aan prijzengeld ontvangen om in hun innovaties te investeren. Zij krijgen tevens de kans om zich aan te sluiten bij het start-up netwerk van het Sustainable Ocean Alliance Accelerator Program en zullen worden uitgenodigd om zich te presenteren en deel te nemen aan de high-profile Blue Climate Summit medio 2022 in Frans-Polynesië. Een grotere groep van ongeveer 16 halve finalisten (inclusief de winnaars) zal profiteren van zichtbaarheid om hun innovaties een boost te geven, van matchmaking met deskundigen en investeerders, en van mentoring.

Inzendingen kunnen ten laatste ingezonden worden tegen 15 september 2021 middernacht.

Meer informatie over de Ocean Innovation Prize en het versturen van inzendingen: https://www.blueclimateinitiative.org/ocean-innovation-prize 
Voor meer informatie over het BCI, surf naar: www.blueclimateinitiative.org