Speciale editie VLIZ Marine Science Day op 18 maart | Compendium Kust en Zee

Speciale editie VLIZ Marine Science Day op 18 maart

De 20e editie van de VLIZ Marine Science Day belooft een speciale editie te worden. In 2020 viert VLIZ immers haar 20-jarig bestaan met als centraal thema "VLIZ doorbreekt grenzen". Voor deze 20e editie verwachten we nog meer deelnemers en verhuist de #VMSD20 naar een andere locatie: CC De Grote Post in Oostende. Het programma krijgt ook een grondige make-over. Voor het eerst zal het plenaire programma ook aangevuld worden met verschillende parallelle break-out sessies. #VMSD20 wordt dus meer dan ooit een niet te missen event voor de marine professional en student, vol interactiemogelijkheden met peers en de ideale gelegenheid om je netwerk uit te breiden.

Datum & locatie: Woensdag 18 maart in CC De Grote Post (Oostende)

Voor deze editie is het programma ingrijpend vernieuwd, met veel mogelijkheden om uw werk actief te presenteren:

 • Klassiek: pre-doc mondelinge presentaties
 • Post-it: live posterpresentaties (1' pitch)
 • Sea Science Fiction: brainstorm over innovatie in de oceanen
 • Sea-nema: opmerkelijke (wetenschappelijke) beelden van de oceaan (als u die heeft, neem dan contact op met het VLIZ)
 • Cool-Ocean-Tool: breng een hedendaags of historisch instrument, een strandvondst, etc. mee en deel het met het publiek
 • SURPRISE: er zijn drie break-out kamers beschikbaar voor uw interactieve ideeën. Indien u geïnteresseerd bent in het hosten van een van deze zalen met uw groep, stuur ons dan uw voorstel volgens de vereisten (zie verder).

Naast deze sessies zijn er nog meer interactieve mogelijkheden gepland tijdens het evenement:

 • Ocean Parliament: deelnemers presenteren korte 1' verklaringen, gevolgd door discussie & debat.
 • Audio getuigenissen 'VLIZ 20 jaar'.
 • 'Eten uit de zee' sessie: over de wereldwijde consumptie van vis, schaal- en schelpdieren
 • Speed dating
 • VLIZ cosy corner
 • Fotocabine
 • enz.

HOE VRAAGT U EEN MONDELINGE PRESENTATIE OF EEN POSTER AAN?

Via deze link kunt u informatie vinden over hoe u uw samenvatting kunt indienen. De uiterste termijn hiervoor is 12 januari 2020.

Abstracts die niet geselecteerd zijn voor een mondelinge presentatie, worden automatisch geaccepteerd om deel te nemen aan de 'Post-it' live postersessie. Op de VLIZ Marine Science Day 2020 zullen een professionele jury en het publiek de mondelinge- en posterpresentaties beoordelen. De winnaars krijgen een prijs uitgereikt tijdens de slotzitting van het evenement.
 

HOE U ZICH KUNT AANMELDEN VOOR EEN VAN DE 3 SURPRISE SSESSIES

Via deze link vindt u informatie over het indienen van uw aanvraag voor een interactieve SURPRISE-sessie in een van de drie gratis break-out rooms. De deadline hiervoor is 12 januari 2020. Alle aanvragers worden in week 4 (20-24 januari) op de hoogte gebracht van hun selectie.
 

HOE KAN MEN ZICH AANMELDEN VOOR DEELNAME AAN ANDERE INTERACTIEVE SESSIES?

Via deze link kunt u informatie vinden over hoe u uw idee kunt plaatsen om deel te nemen aan een van de interactieve sessies. De deadline hiervoor is 16 februari 2020.

Een jury, bestaande uit medewerkers van het VLIZ en leden van de Wetenschappelijke Commissie van het VLIZ, zal alle inzendingen aandachtig lezen en een selectie maken voor elke interactieve sessie. Alle sollicitanten worden in week 8 (17-21 februari) aangeduid, zodat u 4 weken de tijd hebt om u voor te bereiden.
 

Let op: de genoemde data - 12 januari en 16 februari - zijn de laatste deadlines. Deze termijn wordt niet verlengd. Laattijdige aanvragen worden dus niet in behandeling genomen.


Het volledige programma zal in februari 2020 beschikbaar zijn, het inschrijvingsformulier medio januari 2020.

Mocht u vragen hebben over deze oproep voor samenvattingen of over de VLIZ Mariene Wetenschapsdag 2020, aarzel dan niet om contact op te nemen met info@vliz.be.