VLIZ werft aan voor nieuwe Marine Robotics Centre | Compendium Kust en Zee

VLIZ werft aan voor nieuwe Marine Robotics Centre

Met een Marine Robotics Centre wil het VLIZ de Vlaamse wetenschappers en hun (inter)nationale partners, alsook andere spelers in Vlaanderen, toegang verlenen tot de nieuwste technologieën in het mariene onderzoek. Om dit te bewerkstellingen zijn twee nieuwe robotica-instrumenten aangeschaft die complementair zijn met de reeds beschikbare onderwaterrobot Genesis.

Het gaat meer bepaald over een Unmanned Surface Vehicle (USV, onbemand oppervlaktevaartuig) dat golfenergie gebruikt voor zijn voortbeweging en zonnepanelen voor de stroomtoevoer naar de meetinstrumenten en een AUV (Autonomous Surface Vehicle ofwel autonome onderwaterrobot) dat metingen van zowel de waterkolom, de zeebodem als de ondergrond kan uitvoeren. Om deze nieuwe infrastructuur te testen zal er ook een testbad, direct bevoorraadt via een zeewaterleiding met zeewater, aangelegd worden in het Marien Station Oostende.

Om dit Marine Robotics Centre uit te bouwen en te ondersteunen is het VLIZ op zoek naar twee permanente werkkrachten met een technisch/ingenieur/manager profiel. Een CV en motivatiebrief indienen kan per post aan:
 

Jan Mees, Algemeen Directeur VLIZ
InnovOcean site, Wandelaarkaai 7
B-8400 Oostende

Of per mail naar:

jobs@vliz.be met als onderwerp de vacature

Voor meer informatie over deze posities kan u ook telefonisch contact opnemen op het nummer: 059/34.21.30