Oostende lanceert competitie SeaZone om Blauwe Economie te stimuleren | Compendium Kust en Zee

Oostende lanceert competitie SeaZone om Blauwe Economie te stimuleren

Heeft u interesse in de Blauwe Economie en hoe de wetenschap het Oostendse zeeleven kan helpen of wenst u uw idee om te zetten tot een businesscase? In het kader van het Europees project BluAct, dat verschillende Europese havensteden verbindt en stimuleert om op Blauwe Economie in te zetten, introduceert stad Oostende de ‘SeaZone’competitie.

Blauwe groei is een koepel van acties om business ideeën en producten die verbonden zijn aan de lokale zee en bijdragen aan de gezondheid en het milieu, te promoten. SeaZone wil burgers, bedrijven, jong talent, innovatie en creativiteit samenbrengen. De nieuwe ideeën en samenwerkingen die hieruit tot stand komen, moeten een duurzame economie in Oostende stimuleren. Alle ideeën zijn welkom; van drones die windmolens herstellen, zeewier als voedselvervanger, slimme stofzuigers die plastic uit zee halen tot zwemkledij van gerecycleerd plastic. SeaZone wil zo de haven en het maritieme landschap innovatief leven inblazen en het terug integraal onderdeel laten worden van Stad Oostende. Deze SeaZone competitie richt zich tot studenten, ondernemers en bedrijven die aan de slag willen in de Blauwe Economie.

Heeft u een innovatief idee of product voor ogen dat het maritieme leven in Oostende een ecologische en duurzame boost kan geven? Lees dan zeker alles over de SeaZone competitie en dien uw project in via het competitieformulier. De SeaZone competitie wordt gelanceerd op dinsdag 10 september 2019 in Greenbridge. Wil u graag op de lancering aanwezig zijn? Schrijf dan in via Eventbride.

Link: www.oostende.be/seazone