Panelgesprek: samen werken met de natuur aan een veerkrachtige kust | Compendium Kust en Zee

Panelgesprek: samen werken met de natuur aan een veerkrachtige kust

Het Interreg-project Sustainable And Resilient Coastal Cities (SARCC) organiseert op 18 november een panelgesprek over hoe men door samen te werken met de natuur kan bouwen aan een veerkrachtige kust. Dit online interactief panelgesprek met experten gaat in op het hoe en waarom van meer natuurlijke maatregelen (‘Nature Based Solutions’) in de kustverdediging in Vlaanderen. 

Nature Based Solutions (“natuurgebaseerde oplossingen”) zijn maatregelen die gebruik maken van natuurlijke processen in de plaats van ‘traditionele’ maatregelen, die voornamelijk focussen op het gebruik van harde infrastructuur zoals beton en staal.

Het Interreg-project SARCC werkt onder andere aan kennisopbouw bij kustprofessionals over wat deze NBS zijn, over de voordelen van NBS ten opzichte van traditionele infrastructuur en over de manier waarop ze aan onze kust kunnen worden ingezet.

Panelleden

  • Patrick Meire (Universiteit Antwerpen); 
  • Peter Van Besien (Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust); 
  • Garry Momber (Maritime Archeology Trust uit de UK). 

Moderator: Jan Seys (Vlaams Instituut voor de Zee)  

Doelpubliek

Mandatarissen en ambtenaren van lokale en bovenlokale besturen werkzaam aan de kust, kustprofessionals en iedereen die in het topic geïnteresseerd is.

Praktisch

  • Het online panelgesprek vindt plaats op woensdag 18 november van 10.00 u. – 11.30 u; 
  • Deelnemen is gratis na voorafgaande registratie via www.sarcc.eu/register . U ontvangt dan op 9 november een link om deel te nemen inclusief de toegang tot enkele voorbereidende video’s op het thema.

Voor meer informatie, klik hier.