Terugblik op erg succesvolle 18e editie VLIZ Marine Science Day | Compendium Kust en Zee

Terugblik op erg succesvolle 18e editie VLIZ Marine Science Day

De VLIZ Marine Science Day 2018 kende een erg succesvolle editie met maar liefst 370 junior- en senior mariene wetenschappers die hun weg vonden naar MEC Staf Versluys te Bredene.

Een goed gevuld programma met o.a. pitch presentaties, poster sessies, en een netwerkevent ‘Meet the Company’ werd voorafgegaan door een inspirerende key note van onderzoeker Veerle Huvenne van het Britse National Oceanography Centre (NOC). Zij sprak onder meer over hoe technologische ontwikkelingen kunnen helpen om een beter begrip te krijgen van het mariene milieu.

Ook het Compendium voor Kust en Zee was sterk vertegenwoordigd. Naast een pitch presentatie waarbij de release van het nieuwe Compendium werd geteased, was er ook de mogelijkheid tot een interactieve kennismaking met het Compendium voor Kust en Zee via verschillende kleine doe-opdrachten aan de Compendium stand. Bezoekers hadden eveneens de mogelijkheid om hun mening te geven over de zichtbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het Compendium door deel te nemen aan een enquête.

Naar goede VMSD-gewoonte werden er ook verschillende VLIZ-prijzen uitgedeeld. Een overzicht van de winnaars, topics en andere kan u vinden op de VMSD website.

 

De VLIZ Marine Science Day is een jaarlijks weerkerend VLIZ-event, een volgende editie is voorzien in het voorjaar van 2019. Een nieuwe oproep voor het opsturen van abstracts is voorzien voor de herfst van dit jaar.